Hvis du først har skaffet en maske og snorkel og synes at det er noget for dig, så er der ingen grund til lade udstyret blive hjemme når du tager på ferie. Tværtimod, kan det give en masse anderledes oplevelser!
De danske kyster er typisk sandede, relativ lavvandede, og har ikke oceanernes høje saltholdighed. Du skal ikke langt væk før det er anderledes… – Der er et helt anderledes liv langs klippekysterne på den svenske vestkyst eller op langs Norge.
Og kommer du til Middelhavet, kan du nyde det varme klare vand. Læs mere om en snorkletur i Middelhavet på Mallorca.
De ultimative snorkleoplevelser venter på dig ved koralrevene i troperne. Der er ikke noget som kan slå de farvestrålende og artsrige koralrev. Der er stor forskel på fiskene og de hvirvelløse dyr, der lever i troperne. Fx er der store svampekolonier på korallerne i Caribien og overvældende mængder af fisk i Rødehavet.
Jeg har heldigvis haft mulighed for at snorkle mange år i Det Røde Hav – Rødehavet. Rødehavet er helt klart min favorit destination. Du kan læse mere om snorkling i Rødehavet på www.redseasnorkeling.com (engelsk) – eller i det hæfte jeg forfattet. – bedre bliver det ikke…
Men jeg nyder at have udstyret med alle steder. Og der er altid noget flot at se. Fx svømmekrabber og østers på turen til Hollands klitter eller blæksprutter og brændende søanemoner ved Mallorca klipper.
Snorkleråd
– Hvis du rejser let, eller har et andet hovedformål med rejsen, så kan du nøjes med badetøj, maske og snorkel. Mere skal der ikke til.
– Hvis du rigtig vil opleve stedet, så tag alt dit udstyr med (finner, dragt, fotoudstyr og hvad du ellers har), og forhør dig hos nogle lokale – evt. i et dykkercenter – om dine snorklemuligheder.
– Sydpå er det især vigtigt at huske solcreme på ryggen, og bagsiden af lår og arme! Tag eventuelt en T-shirt på.
– Sørg for at have en vandflaske med drikkevand. Det salte havvand kræver at blive skyllet ud af munden.
– Og du kan også sagtens snorkle med børn