Snorkling med børn

Max har selv fanget en krabbe på det lave vand

Max har selv fanget en krabbe på det lave vand

En lille pighvarre på lavt vand

Sammen med børnene fandt vi en lille pighvarre på 40 cm dybt vand.

en tangnål

Hvis man svømmer langsomt kan man se mange dyr. Fx en lille tangnål på lavt vand.

Børnene boltre sig på det lave vand, hen over tangen.

Børnene boltre sig på det lave vand, hen over tangen.

Max på hovedet i vandet

Max på hovedet i vandet. Hvis børnene ikke er fortrolige med snorklen. Så lad være med at pres på. Det handler om at have det sjovt.

Far og søn med fangsten i nettet

Far og søn med fangsten i nettet. Hvad mon det er?

Snorkling – oplevelser for hele familien

Det kan være rigtig fedt at tage en tur i havet – helt alene – så snart hovedet kommer under vandet og lukker resten af verden ude, så er man i koncentreret om sine egne oplevelser. Men det kan også være rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen. Og hvorfor ikke slå to fluer, – at få nogle oplevelser og have det sjovt og hyggeligt med familien. Snorkling kan sagtens være en familie-aktivitet.

Om sommeren når vi alligevel gerne vil køles af i vandet, kan jeg lokke hele familien til at tage maske og snorkel på hovedet, og dragt på kroppen. Og så er vi klar. Vi går som regel ikke særlig langt ud, før vi stikker hovedet ned. Allerede på 40 centimeter vand kan vi se kutlinger, snegle, hesterejer, tegn på sandorme og være heldig at se små pighvarre eller andre fladfisk der gemmer sig på sandbunden. Henne i tangen på bøglebryderne og andre sten gemmer krabberne og nogle af de andre rejer sig. Det myldrer også med rundt med isopoder og tanglopper. Masser af liv.

Max vil helst lege rundt i vandet uden sin snorkel, men dykker glad rundt, og helt ned til bunden på ca 1 meters dybde. Nede mellem tangen fanger han en lille krabbe.

Vi ser andre børnefamilier, som har taget et net med. Farmand svømmer ind med fangsten og kommer den op i et lille medbragt akvarium (fra Tiger-butikken). Det har vi også gjort før. Somme tider har vi bare gravet en hulning i sandet lige i vandkanten, hvor vi har opbevaret krabber, tangnål, og en håndfuld rejer i et ”natur-akvarium”, der kun lige holder eftermiddagen ud. Men det er sjovt. Børnene i nærheden stimler sammen og er nysgerrige på hvad akvariet indeholder, og vil gerne selv røre ved rejerne, krabberne eller fiskene.

Det er hyggeligt at deles om oplevelserne og giver mod på at tage på eventyr igen en anden gang. – og det har vi gjort ofte – også på rejser til andre lande

 

Snorkleråd når du har børn med

– Sørg for at børnene har en ordentlig maske, der sidder behageligt og tæt. Tjek det i vandkanten og lad børnene bøje hovedet ned i vandet. Sørg for at alt hår er ude fra maskekanten. Remmen skal ikke strammes for meget. Det gør ikke masken tættere.

– Sørg for at børnene har en børne-snorkel. Den skal være mindre end til voksne for at passe til deres lungers størrelse.

– Vær aldrig for langt væk fra børnene. Hvis de pludselig får vand i snorkel eller masken vil de blive skræmte. Sørg for at hold maksimum en armslængdes afstand, så du hurtigt kan række ud og hjælpe dem.

– Tag for eksempel ud i nærheden af livredderstrandene til at begynde med.

– Husk de gode oplevelser starter allerede på en halv meters dybde.

– Sørg for at have mad og drikke med. Ellers går børnene nemt sukkerkolde, når de kommer op af vandet. 🙂

Hvis I bor i Københavnsområdet, har børnene mulighed for at gå til snorkling i Hillerødgade Svømmehal. Det er Dykkerklubben Polyfemos, der tilbyder børn fra 10-18 år snorkle-undervisning og uv-rugby træning. Se mere på www.polyfemos.dk