Du har måske blevet nysgerrig på at se livet under havet. Enten langs stranden herhjemme, eller på din ferietur sydpå. – Og jeg kan kun anbefale dig at gå igang med det samme…
Men hvordan gør man, hvis man gerne vil have gode snorkleoplevelser?
– Du kan heldigvis starte helt enkelt: med en maske (og gerne en snorkel). Så er du igang. De gode oplevelser starter på lavt vand – fra 0,5-1 meters dybde.
Hvis du gerne vil LIDT mere, så kan du lære lidt snorkleteknik og skaffe dig mere udstyr, fx finner, dragt, blybælte og bøje.
Du bør øve lidt svømmeteknik med finner (svømmefødder), så du udnytter fremdriften i dem. Du skal sørge for at have strakte ben hele tiden.
Der kan siges og skrives meget om teknik for at holde vejret. Medmindre at du virkelig vil øve dig på fridykning, så kan du til snorklningsbehov nøjes med at tænke på at slappe af så meget af som muligt, trække vejret roligt og tage dybe åndedrag, lige inden du vil dykke ned. Så kan du fint holde vejret 30-40 sekunder. Og med noget træning op til ca 1 minut.
I hæftet “Snorkling for alle” (se linket i venstre side) kan du læse mere om udstyr og teknik for at få mest ud af dine snorkelture.
Læs også lige de 10 gode råd. Og hvis du vil have inspiration til hvor du skal tage hen, så kig på De bedste snorklesteder.
Det kan være sjovt at fotografere under vand – men også svært at få gode billeder. – Læs nogle tips til hvordan du får taget gode undervandsbilleder.
God tur!